Nieuwe vorm van onderwijs
Sinds september 2023 is TASC open
Projectmatig werken
Je gaat een nieuwe vorm van onderwijs volgen. Integraal projectmatig werken wordt het uitgangspunt. Hierdoor krijg je meteen zelfstandigheid aangeleerd en ontwikkel je eigenaarschap in een kleine en vertrouwde omgeving.
De zeven werelden van techniek
Deze zeven werelden laten elk een andere kant van techniek zien. Elk leerjaar bestaat uit 5 lesblokken. Binnen elk blok werk je aan één of meerdere projecten die ontleend zijn aan de zeven werelden van techniek. Bekijk hier de zeven werelden en korte filmpjes die elke wereld in beeld brengen.
Indeling per blok
In blok 1 en blok 4 worden twee werelden met elkaar gecombineerd.
- Blok 1: Hi-tech & Science en Digitaal, Media & Entertainment
(= combinatie van 2 werelden) - Blok 2: Energie, Water & Veiligheid
- Blok 3: Ontwerp, Productie & Wereldhandel
- Blok 4: Mens & Gezondheid en Voeding & Natuur
(= combinatie van 2 werelden) - Blok 5: Wonen, Werken & Verkeer
Binnen de blokken kiezen leerlingen uit meerdere projecten
De vakken in het algemeen vormend onderwijs (AVO vakken zoals: Nederland, Engels, Wiskunde e.d.) komen terug in de projecten.
Aan het eind van elk blok wordt er geëvalueerd wat goed ging en wat verbetering nodig heeft. Ook wordt er stilgestaan bij hetgeen er geleerd is en wat in het volgend blok gaat komen.
Persoonlijke aanpak
Door de kleinschaligheid van de school is een persoonlijke aanpak mogelijk en heeft het docententeam erg goed zicht op elke leerling. In het eerste jaar start en eindigt elke dag met de stamklas. Zo vorm je samen met mede-leerlingen een goede band en worden moeilijkheden snel gesignaleerd. Uiteraard houden we rekening met de kaders van het algemeen onderwijs die nodig zijn voor het eindexamen, maar daarbinnen hebben we veel ruimte voor individuele ontwikkeling en een tijdspad dat bij jou past.
Anders dan het reguliere onderwijs
Ook de vakken zien er anders uit dan op een reguliere middelbare school. Er zijn workshops en masterclasses. In de masterclasses leer je doordat een docent of een bedrijf iets komt vertellen over een bepaald onderwerp. In de workshops ga je praktisch aan het werk en leer je door te doen en dingen te maken.
Het gehele schooltraject is opgedeeld in drie fasen:
- Fase 1: Oriëntatie - Je maakt kennis met de 7 werelden van techniek en gaat op ontdekkingstocht in al deze werelden.
- Fase 2: Verdieping - Na de oriëntatiefase kies je het technische profiel waar je je het meest voor interesseert en waarin je je wilt verdiepen. Je hebt bij TASC de keuze uit deze technische profielen: PIE (Produceren, Installeren, Energie), BWI (Bouwen, Wonen, Interieur) of M&T (Mobiliteit & Transport).
- Fase 3: Specialisatie - In deze laatste fase draait alles om het eindexamenproject en de vervolgstap naar het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) of naar het werkende leven.
Onze aanpak kenmerkt zich dus door zelfstandigheid onder begeleiding
We bieden ruimte aan jouw eigen interesses & talenten. We houden je ontwikkeling bij, zodat je weet welke vervolgstappen je kunt of moet nemen. Doordat je bij TASC werkt in projecten met echte bedrijven en opdrachten, wordt je goed voorbereid op een vervolgopleiding in het middelbaar beroepsonderwijs (mbo).